Hjemmeside skal hjælpe patienter med leddegigt og deres pårørende

 

Har du leddegigt eller er du pårørende til et menneske med leddegigt, så er der hjælp at hente på leddegigtportalen.dk, som netop er lanceret i en ny og opdateret udgave.

”Uanset om man er nydiagnosticeret eller har levet med sin sygdom i mange år, er det aldrig for sent med ny viden eller inspiration fra andre i samme situation. Vi lærer gennem hele livet, og med de rette redskaber kan vi selv blive herre over, i hvilken retning livet skal bevæge sig,” fortæller Lisbeth Oxholm Snede, som selv har leddegigt og hver måned blogger på Leddegigtportalen. Her vil hun dele ud af sine erfaringer om livet med leddegigt, fortælle om de sjove ting, de svære ting, de pinlige ting og det, der optager hende i hverdagen.

På Leddegigtportalen er viden om leddegigt samlet ét sted. Du kan både finde information om sygdommen og dens behandling, om hjælpemidler, om kost, motion og træthed, om sex og samliv samt om vejen til et godt studie- eller arbejdsliv og meget mere.

 

Udviklet i samarbejde med specialister
Indholdet på Leddegigtportalen er udviklet i samarbejde med en række specialister samt mennesker med leddegigt og deres pårørende med henblik på at sikre, at al information på hjemmesiden er saglig, uafhængig og veldokumenteret.

Portalen er initieret og finansieret af Roche a/s.

Læs mere her: www.leddegigtportalen.dk

 

For mere information, kontakt venligst:
Mia Riise Hansen, kommunikationschef, Roche, 4214 2958 eller mia_riise.hansen@roche.com

 

Hvad er leddegigt?

  • Leddegigt eller reumatoid artrit, som sygdommen hedder i fagsprog, er en såkaldt autoimmun sygdom. Det betyder, at kroppens immunforsvar angriber kroppens egne, sunde celler.
  • Normalt beskytter vores immunsystem os imod infektioner fra bakterier og virus. Når du har leddegigt, er der sket en fejl i dit immunforsvar, som får systemet til at tro, at det skal angribe og ødelægge ellers sunde celler i dine led. Det giver betændelse (inflammation) i leddene og deraf ledsmerter og -hævelse. Med tiden kan betændelsen ødelægge brusk og knogler i leddene.
  • Leddegigt er en kronisk sygdom. Det betyder, at du skal leve med sygdommen resten af dit liv – og at du sikkert vil opleve både gode og dårlige perioder.

 

Hvem får leddegigt?

  • Leddegigt forekommer overalt i verden og kan ramme alle uanset alder, køn og livsstil
  • Omkring 50.000 danskere lever med leddegigt
  • De fleste er over 40 år, når de får leddegigt
  • 2 ud af 3 er kvinder
  • Hvert år diagnosticeres omkring 1.300 danskere med leddegigt – altså mere end 3 om dagen
  • Børn kan også få leddegigt

 

Hvorfor får man leddegigt?

  • Trods forskning er der endnu ikke fundet nogen entydig forklaring på, at nogle mennesker udvikler leddegigt. Meget tyder dog på, at årsagen skal findes i et samspil mellem arvelige og miljømæssige faktorer.

 

Kilde: Gigtforeningen