Privatlivspolitik

F. Hoffmann La-Roche AGs erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger

Tak for dit besøg på Roches webside eller for din email-henvendelse.

Hos Roche forstår vi, at det er meget vigtigt at beskytte privatlivets fred for de personer, der besøger vores websider, og at informationer om dit helbred er specielt følsomme. Vi har derfor truffet de nødvendige foranstaltninger til at opfylde globale krav til beskyttelse af personlige oplysninger. Vi behandler dine personlige oplysninger i henhold til „Roche Directive on the Protection of Personal Data“ og lovgivningen i EU, Schweiz og andre gældende lokale love vedrørende opbevaring, bearbejdning, adgang til og videregivelse af persondata.

For de af Roches websider, hvor denne privatlivspolitik vises, og du bliver bedt om oplysninger, er vi forpligtede til at indsamle, opbevare og sikre dine personlige oplysninger i overensstemmelse med denne politik samt gældende love, regler og bestemmelser. Denne politik gælder personlige oplysninger (som defineret nedenfor), der er indsamlet fra Roches ressourcer og kommunikationselementer online (for eksempel websider, email og andre online-værktøjer), og som viser et link til denne politik. Denne politik gælder ikke personlige oplysninger, der er indsamlet fra ressourcer og kommunikationselementer offline, bortset fra tilfælde, hvor sådanne personlige oplysninger sammenlægges med personlige oplysninger, der er indsamlet af Roche online. Desuden gælder denne politik ikke for tredjeparts ressourcer online, som Roches websider viser links til, hvor Roche ikke har indflydelse på indholdet eller på sådanne ressourcers praksis for beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi indsamler kun personligt identificerbare oplysninger om dig, hvis du vælger at videregive sådanne oplysninger til os. Vi videregiver ikke nogen af dine personligt identificerbare oplysninger til tredjepart til deres egen markedsføring, medmindre du udtrykkeligt har givet os tilladelse til at gøre det. Læs venligst denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger, hvis du vil videre mere om, hvordan vi indsamler, anvender, videregiver og beskytter informationer online.

Har du nogle spørgsmål vedrørende Roche A/S behandling af personoplysninger, som ikke er beskrevet i denne privatlivspolitik, bør du venligst rette henvendelse til os via e-mail hvidovre.data_privacy@roche.com

 

Indsamlede oplysninger

Dine valgmuligheder

Sikkerhed

Anvendelse af data

Videregivelse af data

Links til andre websider

Erklæring om beskyttelse af børns personlige oplysninger

Mere om websider

Information til erhvervsmæssige og professionelle brugere af websiderne

Opdateringer af erklæringen

Sådan kontakter du Roche


Indsamlede oplysninger

Roche benytter to generelle metoder til indsamling af dine oplysninger online:


De oplysninger, vi modtager

- Personidentificerbare oplysninger: Du kan besøge vores websider uden at afgive nogen personlige oplysninger. Vi indsamler kun dine personligt identificerbare oplysninger (for eksempel navn, adresse, telefonnummer, email-adresse og andre identificerende oplysninger), hvis du har valgt at give dem til os. Vi vil muligvis også indsamle helbredsoplysninger om dig, som du afgiver, hvis du besvarer vores spørgsmål eller deltager i spørgeundersøgelser. 

- Sammenlagte oplysninger: I nogle tilfælde fjerner vi personligt identificerbare oplysninger fra data, du har givet os, og beholder dem i sammenlagt form. Vi vil muligvis kombinere disse data med andre oplysninger for at kunne udarbejde anonyme, samlede statistiske oplysninger (for eksempel antal besøgende på Roches websider), der kan hjælpe os med at forbedre vores produkter og tjenester. 


Automatisk indsamlede oplysninger

Vi og tredjepartsleverandører, vi samarbejder med, modtager automatisk bestemte typer informationer, når du er i kontakt med os på vores websider og i emails. Nogle af de automatiske teknologier og tjenester, vi kan gøre brug af, kan for eksempel være webserver-logs/IP-adresser, cookies og web beacons samt tredjepartsapplikationer og indholdsværktøjer.

Webserver-logs/IP-adresser. En IP-adresse er et nummer, der tildeles din computer, hver gang du går på internettet. Al computeridentifikation på internettet foregår med IP-adresserne, som gør det muligt for computere og servere at genkende hinanden og kommunikere med hinanden. Roche indsamler IP-adresser for at kunne gennemføre systemadministration og indberette sammenlagte oplysninger til filialer, samarbejdspartnere og/eller leverandører, der skal udføre websideanalyser og kontrollere websideydelser. 

Cookies. En cookie er en oplysning, der automatisk placeres på din computers harddisk, når du besøger bestemte websider. Cookien identificerer unikt din browser over for serveren. Cookies gør det muligt for os at lagre informationer på serveren, som kan gøre din oplevelse af websiden bedre, og gennemføre websideanalyser og kontrol af websideydelser. De fleste webbrowsere er indstillet til at acceptere cookies. Du kan dog nulstille din browser, så den afviser alle cookies eller viser dig, når en cookie afsendes. Bemærk dog, at dele af vores websider muligvis ikke fungerer korrekt, hvis du afviser cookies. 

Web beacons. På visse websider eller i emails vil Roche muligvis benytte en fælles internetteknologi, der kaldes for "web beacons" (også kaldet for "action tag" eller "clear GIF-teknologi"). Web beacons bruges til at analysere websidernes effektivitet ved for eksempel at måle antal besøgende på en webside eller antal klik på en websides elementer.

Web beacons, cookies og andre sporingsteknologier indsamler ikke automatisk personligt identificerbare oplysninger om dig. Kun hvis du frivilligt afgiver personligt identificerbare oplysninger, for eksempel ved at blive registreret eller sende emails, kan disse automatiske sporingsteknologier blive brugt til at opnå mere information om din anvendelse af websiderne og/eller interaktive emails for at forbedre brugbarheden af disse.

Tjenester. Vi vil muligvis levere tjenester, der er baseret på tredjeparts applikationer og indholdsværktøjer, på nogle af Roches websider, for eksempel Google Maps eller QUARTAL FLIFE. Det er muligt, at disse tredjeparter automatisk modtager visse typer oplysninger, når du er i kontakt med os på vores websider og bruger sådanne tredjeparts applikationer og værktøjer.


Dine valg & rettigheder

Du har flere forskellige valgmuligheder, når det gælder din anvendelse af vores websider. Du kan beslutte dig for slet ikke at afgive nogen personligt identificerbare oplysninger ved ikke at indtaste dem i nogen formularer eller datafelter på vores websider og ikke benytte nogen af de tilgængelige personligt tilpassede tjenester. Hvis du vælger at afgive personlige oplysninger, har du ret til når som helst at bede om indsigt i oplysninger der behandles, få oplysningerne tilrettet, begrænset eller slettet.

Venligst kontakt os på hvidovre.data_privacy@roche.com, hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder.

Bestemte websider kan bede om din tilladelse til anvendelse af dine oplysninger, og du kan vælge at indvillige i det eller afvise en sådan anvendelse. Hvis du vælger at deltage i bestemte tjenester eller kommunikationselementer, for eksempel elektroniske nyhedsbreve, vil du når som helst kunne afmelde dig ved at følge de instruktioner, der følger med hver henvendelse. Hvis du beslutter dig for at afmelde en tjeneste eller et kommunikationselement, vil vi tilstræbe at fjerne dine oplysninger med det samme, men vi kan have behov for yderligere information, inden vi kan behandle din anmodning. 

Hvis du ønsker at forhindre, at cookies kan spore dig anonymt, når du er på vores websider, kan du som nævnt ovenfor nulstille din browser, så den afviser alle cookies eller viser dig, når en cookie afsendes.

Du har ret til at indsende en klage til Datatilsynet, hvis du mener, at dine personoplysninger er blevet behandlet i strid med Databeskyttelsesloven.
 

Sikkerhed
Roche bruger teknologier, sikkerhedsmæssige foranstaltninger, regler og andre procedurer for at beskytte dine personlige oplysninger mod uautoriseret adgang, upassende anvendelse, videregivelse, tab eller destruktion. Desuden benytter Roche firewalls og adgangskodebeskyttelse, der lever op til branchestandarden, for at sikre, at dine oplysninger forbliver fortrolige. Det er imidlertid dit personlige ansvar at sikre, at den computer, du bruger, er tilstrækkeligt sikret og beskyttet mod skadelig software, for eksempel trojanske heste, computervirusser og ormeprogrammer. Du bør være opmærksom på, at uden tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger (for eksempel sikker konfiguration af din webbrowser, opdateret antivirussoftware, personlig firewall, ingen brug af software fra tvivlsomme kilder) er der risiko for, at de oplysninger og adgangskoder, du bruger til at beskytte dig mod adgang til dine data, kan videregives til uautoriserede tredjeparter.


Brug af data

Roche og Roches datterselskaber, afdelinger og koncerner globalt og/eller virksomheder, vi engagerer til at udføre tjenester på vores vegne, vil bruge de personligt identificerbare oplysninger, du vælger at give os, for at kunne behandle dine henvendelser. Vi vil have kontrollen over og ansvaret for anvendelsen af disse oplysninger. Nogle af disse oplysninger vil muligvis blive gemt eller bearbejdet på computere i andre retskredse, for eksempel i USA, hvor lovgivningen vedrørende beskyttelse af personlige oplysninger kan være en anden end i den retskreds, hvor du bor. I sådanne tilfælde vil vi sikre, at passende beskyttelsesforanstaltninger er på plads, således at dataprocessoren i det pågældende land yder den samme beskyttelse som det er tilfældet i det land, hvor du bor.

Oplysningerne, der også vil blive brugt til forskellige personalemæssige formål (præstationsstyring, beslutninger om forfremmelser eller udviklingsprogrammer), vil vi kunne bruge til bedre at forstå dine behov og finde ud af, hvordan vi kan forbedre vores produkter og tjenester. Desuden hjælper det os, hvis vi kan skræddersy visse meddelelser til dig om tjenester og tilbud, som kan have din interesse. For eksempel vil vi muligvis lave analyser af køn eller alder på dem, der besøger vores websider på grund af et bestemt lægemiddel eller en bestemt sygdom, og vi vil muligvis anvende sådanne analyser af de sammenlagte data internt eller videregive dem til andre.


Videregivelse af data

Roche videregiver personligt identificerbare oplysninger om dig til forskellige eksterne virksomheder eller repræsentanter, der udfører teknisk vedligeholdelse, eller som arbejder på vores vegne for at gennemføre virksomhedsaktiviteter, for eksempel ydelse af kundeservice, udsendelse af markedsføringsmaterialer om vores produkter, tjenester og tilbud. Vi vil muligvis også videregive personligt identificerbare oplysninger til vores virksomheds datterselskaber og filialer. Alle disse virksomheder og repræsentanter skal overholde betingelserne i vores privatlivspolitik.

Vi vil muligvis også videregive personligt identificerbare oplysninger til følgende formål:

a) i forbindelse med salg, overførsel eller anden videregivelse af de af websidens aktiviteter, der vedrører oplysningerne;

b) for at reagere på relevante henvendelser fra retmæssige myndigheder eller, såfremt gældende lovgivning kræver det, retskendelser eller myndigheders bestemmelser;

c) ved behov for virksomhedsinspektioner eller for at undersøge eller besvare en klage eller sikkerhedstrussel.

Ingen anvendelse til direkte markedsføring fra tredjeparter. Vi vil ikke sælge eller på anden vis videregive de personligt identificerbare oplysninger, du giver os på vores websider, til nogen tredjeparter til deres egen direkte markedsføring, medmindre vi informerer dig tydeligt om det og får din udtrykkelige tilladelse til, at dine oplysninger videregives på denne måde. 

Emails til venner og kollegaer. På nogle af Roches websider kan du vælge at sende et link eller en meddelelse til en ven eller kollega og dermed henvise dem til en af Roches websider. De email-adresser, du udleverer til en ven eller kollega, vil blive brugt til at sende informationerne på dine vegne og vil ikke blive registreret eller brugt af Roche eller tredjepart til andre formål.

Google Analytics. På Roches websider kan Google Analytics blive benyttet. Google Analytics er en webanalysetjeneste, der leveres af Google, Inc. ("Google"). Google Analytics benytter cookies, som er tekstfiler, der anbringes på din computer, så man kan analysere, hvor mange der bruger en webside. De oplysninger, der produceres af cookien om din anvendelse af websiden (herunder din IP-adresse), vil blive videregivet til og gemt af Google på servere i USA. Google vil bruge disse oplysninger til at undersøge din anvendelse af websiden, udarbejde rapporter om websideaktiviteten til websideoperatørerne og levere andre ydelser, der vedrører websideaktiviteten og anvendelse af internettet. Google vil muligvis videregive disse oplysninger til tredjepart, hvis lovgivningen kræver det, eller hvis en sådan tredjepart behandler oplysningerne på Googles vegne. Google vil ikke forbinde din IP-adresse med nogen andre data, som Google er i besiddelse af. Du kan afvise anvendelse af cookies ved at ændre den tilhørende indstilling på din browser. Hvis du vælger at gøre dette, vil du som nævnt ovenfor muligvis ikke kunne benytte alle funktioner på Roches websider. Når du benytter Roches websider, giver du samtidig dit samtykke til, at Google kan behandle oplysninger om dig på den måde og til de formål, der er angivet ovenfor.


Links til andre websider

Vores websider indeholder links til andre websider, der kan indeholde informationer, som er nyttige for vores brugere. Denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger gælder ikke for sådanne websider, og vi anbefaler, at du henvender dig til dem direkte for information om deres privatlivspolitik.


Erklæring om beskyttelse af børns personlige oplysninger

Vores websider er rettede mod voksne brugere. Vi indsamler ikke personligt identificerbare oplysninger om personer, vi ved er under 13 år, uden forudgående, beviseligt samtykke fra barnets forældre eller juridiske værger. Forældre eller juridiske værger har ret til efter anmodning at få vist oplysninger, som barnet har afgivet, og/eller at kræve, at oplysningerne slettes.


Mere om websider

Hvis en webside har særlige bestemmelser for beskyttelse af personlige oplysninger, der adskiller sig fra bestemmelserne i denne erklæring, vil du blive informeret om sådanne bestemmelser på den side, hvor de personligt identificerbare oplysninger indsamles.


Information til erhvervsmæssige og professionelle brugere af websiderne

Hvis du har erhvervsmæssige eller professionelle relationer til Roche, vil vi muligvis bruge de oplysninger, du indsender på vores websider (herunder websider, der specifikt er beregnet til erhvervsmæssig og professionel brug), til at behandle dine henvendelser og udvikle vores samarbejde med dig og de enheder, du repræsenterer. Desuden vil vi muligvis videregive sådanne oplysninger til tredjepart, der agerer på vores vegne.


Opdateringer af erklæringen

Fra tid til anden vil Roche muligvis ændre indholdet af denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger. Der vil straks blive informeret på denne side om sådanne ændringer i erklæringen. Fortsat anvendelse af vores websider efter modtagelse af meddelelsen om en ændring i Roches erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger udgør dit samtykke til anvendelse af de nye informationer i overensstemmelse med den ændrede erklæring. Denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger træder i kraft den 15. maj 2018.


Sådan kontakter du Roche

Spørgsmål relateret til behandlingen af personoplysninger bedes sendes til databeskyttelsesrådgiverne i Roche via nedenstående kontaktdetaljer:

E-mail: hvidovre.data_privacy@roche.com

Roche A/S Medicinalvarer & Kemikalier samt Roche Innovation Center Copenhagen A/S:

DPO John Elbek Basbous, Telefon: +45 24886040
 

Roche Diagnostics A/S:

DPO Steven Turkington-Hansen, Telefon: +45 42142999

For øvrige henvendelser, benyt venligst kontaktoplysninger inde på vores Kontakt side.

Medmindre andet udtrykkeligt er angivet, gælder denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger for F. Hoffmann-La Roche Ltd. eller F. Hoffmann-La Roche Ltd.’s websider