Roche Innovation Center Copenhagen
 

Roche Innovation Center Copenhagen (RICC) er et af Roches syv globale forskningscentre

I 1996 opdagede en dansk professor ved Odense Universitet, Jesper Wengel, og hans ph.d.-studerende, Poul Nielsen, molekylet LNA (Locked Nucleic Acid). Molekylet er i stand til målrettet at slukke bestemte gener, som koder for sygdomsfremkaldende proteiner, også kaldet RNA-terapi (RiboNucleid Acid). En viden, som senere dannede grundlag for virksomheden Cureon som senere blev til Santaris Pharma. I 2014 blev Santaris Pharma opkøbt af Roche, og Roche Innovation Center Copenhagen (RICC) blev skabt.

RICC er hjemsted for RNA Molecule Research i Roche, og er førende inden for det hurtigt voksende område af RNA-målrettede stoffer. RICC udnytter LNA platformen til at udvikle nye lægemidler på tværs af flere terapeutiske områder. Stoffer rettet mod RNA har potentialet til at transformere lægemiddelterapi, hvilket gør opdagelse, udvikling og produktion mere agil og effektiv. Samtidig tilbyder denne klasse af stoffer muligheder til at tackle sygdomme, som tidligere har været uundgåelige med konventionelle lægemiddelterapier, såsom små molekyler eller antistoffer.

RICC investerer løbende i sin drug discovery og teknologiske platform, der samler et tværfagligt team af forskere med erfaring, talent og engagement for at levere indenfor RNA medicin. RICC teamet omfatter forskergrupper inden for kemi, oligo syntese, molekylær- og cellebiologi, screening og bioinformatik.
 

En drivkraft inden for dansk R&D

I dag fungerer RICC som et forskningscenter for ny og banebrydende medicin og bidrager i stigende grad til Roches medicinudvikling.

RICC’s eksperter samarbejder med danske forskningsmiljøer. Danske studerende og forskere anvender forskningscentrets ekspertise og faciliteter direkte i deres forskning og derudover samarbejdes der med industrielle partnere for at fremme kvaliteten af forskningscentrets investering i forskning og udvikling. 


Globalt engagement

RICC er internationalt engagerede i EU samarbejder og med velrenommerede akademiske institutioner, samt i samarbejder med internationale industrielle partnere.

Med stærke danske rødder er RICC førende i at drive den fortsatte forskning og udvikling indenfor RNA medicin.