Hvad de færreste ved er, at Danmark har været centrum for flere store opdagelser inden for RNA medicin. Faktisk har vi været førende inden for udviklingen af de kemiske byggesten, som man i dag laver RNA medicin med. 

Danmark har haft flere innovative biotek-virksomheder som har været aktive inden for RNA medicin. Også længe før, at området fik sit egentlige gennembrud i 2016 med godkendelsen af en behandling af den ellers uhelbredelige neurologiske sygdom spinal muskelatrofi (SMA).

Ét af disse firmaer var Santaris Pharma A/S, som blev grundlagt på baggrund af en opdagelse, der blev gjort i 1996 på Københavns Universitet af en ung dansk professor, Jesper Wengel, og hans forskningsgruppe. Opdagelsen var de kemiske byggesten under navnet locked nucleic acid (LNA). Med den teknologi kan man lave målrettet og personlig medicin, der er i stand til at slukke for bestemte gener som f.eks. producerer sygdomsfremkaldende proteiner.

Roche købte i 2014 Santaris Pharma A/S og har siden været én af de førende globale medicinalvirksomheder inden for RNA medicin. I forbindelse med købet blev Roche Innovation Center Copenhagen oprettet for at fastholde forsknings- og udviklingsaktiviteterne i Danmark.

I dag er Roche Innovation Center Copenhagen en aktiv partner i det danske innovative økosystem.

Denne hjemmeside er målrettet danske sundhedsprofessionelle, medier og offentligheden. Kontakt Roche Pharmaceuticals A/S for yderligere information.