PressePressemeddelelser & nyheder

Nyhed: Danske life science-interessenter inspireret af Schweiz

Ved en rundbordsdebat på Børsen blev interessenter fra det danske life science-miljø inspireret af repræsentanter fra den schweiziske regering, myndigheder og industri.

Her til formiddag blev vi inspireret af de bedste.

Forud for den kommende nationale life science-strategi lyttede og talte deltagerne, der dækkede væsentlige interessenter inden for det danske life science-miljø, med eksperter fra et af verdens mest succesrige lande på området; Schweiz.

Formålet med rundbordsdebatten på Børsen var at samle værdifuld viden og inspiration fra schweiziske kolleger, idet Schweiz dels er et sammenligneligt land, dels har en life science-sektor, som har leveret imponerende resultater og spiller en værdifuld rolle i landets økonomi.

Selvom dansk baserede biotekvirksomheder har øget deres eksport af medicin, sundhed og tech med 63 procent de seneste år, har Schweiz en årlig eksport af life science-produkter på næsten 835 milliarder danske kroner, hvilket er omkring syv gange højere end Danmark.

Fokus var på rammebetingelserne forud for arbejdet omkring den kommende tredje danske life science-strategi, som er iværksat af regeringen. Schweiz' ambassadør i Danmark, Florence Tinguely Mattli, og Myriam Cevallos, International Research and Innovation Programs State Secretariat for Education, Research and Innovation SERI, gav værdifuld læring efterfulgt af "et industriperspektiv" leveret af Michael Altorfer, CEO for The Swiss Biotech Association.

General Managers Peter Drøidal, Novartis Denmark, og Darine Ghanem, Roche Pharmaceuticals Denmark, præsenterede "vigtigheden af at tiltrække internationale investeringer til den danske life science industri", hvorefter formiddagen blev afsluttet med en frugtbar paneldebat omkring temaet "at skabe gunstige rammebetingelser" mellem deltagerne.

Som virksomheder er vi forpligtet til at søge mulighederne for offentlig-private partnerskaber for at kunne understøtte det offentlige danske sundhedsvæsen.

Tre vigtige pointer fra dagens møde var (a) at sikre ambitiøse rammebetingelser, fordi de er nøglen til at være en attraktiv destination for international life science, (b) bedre patientadgang til ny innovation, hvor villighed til at investere i sundhedsvæsen samt belønning af innovation er vigtige aspekter, og(c) offentlige-private partnerskaber bør være grundlaget for at udvikle et stærkt og robust offentligt sundhedsvæsen og tackle udfordringerne med kapaciteten.

Interessenterne fra det danske life science-miljø bestod af to folketingsmedlemmer, Erhvervsministeriet, Life Science Rådet, Danske Regioner, interesseorganisationerne Dansk Erhverv og Dansk Industri, Lægemiddelindustriforeningen, Dansk Life Science Cluster, Dansk Biotek, samt Rigshospitalet, Københavns Universitet, Nordic Health Lab og endelig to repræsentanter for industrien, Novartis og os selv, der begge er danske datterselskaber af to af verdens førende biotekvirksomheder, og som begge er schweiziske.

Denne hjemmeside er målrettet danske sundhedsprofessionelle, medier og offentligheden. Kontakt Roche Pharmaceuticals A/S for yderligere information.

KontaktRoche worldwidelinkedinfacebookInstagramtwitterOm RocheDet mener viPharma løsningerPresseKarrierePrivacy noticeLegal statementCookie policy