PressePressemeddelelser & nyheder

Pressemeddelelse: Roche Pharmaceuticals er Danmarks næstbedste arbejdsplads 2021

Roche Pharmaceuticals a/s er kåret som Danmarks næstbedste Arbejdsplads 2021 af den internationale konsulent- og rådgivningsvirksomhed, Great Place to Work. I over 15 år har Roche opnået topplaceringer, men alligevel fremkalder årets resultat en særlig glæde. Placeringen kommer i kølvandet på de hidtil største organisationsændringer i Roches overgang til en agil og mere kundefokuseret organisation.

Torsdag formiddag fik Roche en 2. plads i kategorien ”mellemstore virksomheder” (50 – 499 medarbejdere), ikke overgået af andre life science-firmaer. Her afslørede Great Place to Work resultatet af sin omfattende undersøgelse ”Danmarks Bedste Arbejdspladser 2021.”

Roche er konsekvent blevet evalueret som en af Danmarks allerbedste arbejdspladser siden 2006, endda med en førsteplads ved den seneste opgørelse i 2019. Alligevel var forventningerne i Roche ikke tårnhøje i år.

  • I år turde vi ikke håbe på endnu en topplacering i undersøgelsen.  Vi så mest frem til en grundig måling af medarbejdernes trivsel og tilfredshed, for vi er midt i at implementere den 2. bølge af ændringer på vejen mod en agil organisation, forklarer Linda Vestergaard, leder af People & Culture, og uddyber:

  • Vi har befundet os i den nok mest udfordrende og omvæltende periode i vores 50-årige historie i Danmark. I 2019 gennemførte vi den hidtil største transformation. Og i efteråret 2020 foretog vi endnu en organisatorisk ændring i vores stræben efter at blive mere agile og kundefokuserede, forklarer Linda Vestergaard og fortsætter:

  • I det lys er årets resultat særligt glædeligt og betydningsfuldt. Det afspejler kollegernes opbakning til vores transformation og forståelse for de ambitioner, der driver vores rejse mod en agil organisation. Midt i disse omfattende forandringer – og med corona oveni – har kollegerne været både udholdende og fantastisk engagerede. Det er grunden til, vi overhovedet er kommet så langt, slutter Linda Vestergaard stolt.


Kernen i Roche’s nye organisation er fleksibilitet (agilitet) og selvledelse for både teams og medarbejdere. Den traditionelle lagdelte organisation er afløst af en flad struktur uden mellemledere og hierarkiske arbejdsgange. Lederen har sit fokus på at coache og udvikle den enkelte medarbejder - og målet er ”empowerment” af teams og medarbejdere. 


For mere information: Kommunikationschef Poul Riese, Roche a/s, tlf. 3142 1485.

Undersøgelsen af Danmarks Bedste Arbejdspladser 2021 er gennemført af Great Place To Work i Danmark i perioden januar 2020 – januar 2021.


Arbejdspladsernes placering på listen afgøres dels af medarbejdernes besvarelse af en spørgeskemaundersøgelse om deres arbejdsplads, dels på baggrund af Great Place to Works evaluering af arbejdspladsens kultur, som den kommer til udtryk i en kulturprofil udarbejdet af arbejdspladsen om dens politikker, praksisser og kultur. Godt 25.000 medarbejdere fra 104 arbejdspladser har i 2021 besvaret spørgeskemaet, heraf de 63 i kategorien mellemstore virksomheder.


Ifølge Great Place to Work er en god arbejdsplads et sted, hvor du har tillid til de mennesker, du arbejder for, er stolt af det arbejde, du udfører, og hvor du føler fællesskab med dine kolleger.


Great Place to Work baserer sig på 30 års forskning og dataindsamling, og medarbejderundersøgelsen besvares årligt af op til 4 millioner medarbejdere på verdensplan.

Roche Pharmaceuticals a/s har deltaget i undersøgelsen siden 2006 med topplaceringer (i kategorien mellemstore virksomheder, 50-499 medarbejdere): 2021: 2 - 2019: 1 - 2018: 2 - 2017: 3 - 2016: 2 - 2015: 3 - 2014: 2 - 2013: 3 - 2012: 1 - 2011: 4 - 2010: 4 - 2009: 2 - 2008: 4 - 2007: 3 - 2006: 6


I 2015 og 2014 vandt Roche specialprisen i Kommunikation.

  • er verdens største biotekfirma og samtidig førende inden for diagnostik.

  • har mere end 100.000 ansatte verden over og investerede i 2020 ca. 82 mia. kr. i forskning og udvikling.

  • har udviklet behandlinger inden for bl.a. kræft (fx bryst- og lymfeknudekræft), neurologiske sygdomme (fx multipel sclerose), infektionssygdomme (fx influenza), immunologiske sygdomme (fx leddegigt) og blødersygdomme (hæmofili A).

Roche Pharmaceuticals a/s er et lægemiddelfirma og en af de førende leverandører af hospitalsmedicin i Danmark. Roche Pharmaceuticals a/s har ca. 100 medarbejdere og er et dansk datterselskab i den globale Roche koncern, der har hovedsæde i Schweiz. I Danmark er Roche koncernen også repræsenteret med ca. 100 medarbejdere i Roche Diagnostics a/s samt ca. 70 medarbejdere i Roche Innovation Center Copenhagen, som er ét af Roches syv globale forskningscentre.

Denne hjemmeside er målrettet danske sundhedsprofessionelle, medier og offentligheden. Kontakt Roche Pharmaceuticals A/S for yderligere information.

KontaktRoche worldwidelinkedinfacebookInstagramtwitterOm RocheDet mener viPharma løsningerPresseKarrierePrivacy noticeLegal statementCookie policy