Historier

En kvindelig videnskabsmand, hvor skandaløst!

Hilde Pfaltz lod ikke konventioner stå i vejen for sig; hun skabte røre og gentænkte verden

Enestående Hilde Pfaltz arbejdede som sygeplejerske under Første Verdenskrig, før hun fik sin doktorgrad i medicin fra universitetet i Wien.

Som forventet lod Roches CEO Emil Barell sig ikke afskrække af den lille, men skandaløse detalje ved, at hun var kvinde, og ansatte hende i 1929 på det farmakologiske institut hos Roche. Det var her, at hun introducerede en række nyskabelser, mest bemærkelsesværdigt den standardiserede test af nye lægemidler for teratogenicitet.

Udover at lede den farmakologiske forskningsafdeling blev hun også den første officielle virksomhedslæge i 1940.

Da C-vitaminfabrikken eksploderede i Basel i 1954, tog hun sig straks af de sårede og slæbte kolleger ud af den brændende bygning. Det skyldes i høj grad hendes første indsats, at antallet af ofre ikke oversteg de fem arbejdere, der blev dræbt øjeblikkeligt i eksplosionen.

Som en helt fra Roches begyndelse gik hun på pension i 1956, men bevarede sin meget aktive livsstil. Som 90-årig købte hun en gammel gård i de schweiziske alper, som hun selv renoverede. Hilde Pfaltz døde i 1989, stadig lige så kvik og aktiv som nogensinde før.

M-DK-00001010

Flere historier

Se alle historier

Denne hjemmeside er målrettet danske sundhedsprofessionelle, medier og offentligheden. Kontakt Roche Pharmaceuticals A/S for yderligere information.

KontaktRoche worldwidelinkedinfacebookInstagramtwitterOm RocheDet mener viPharma løsningerPresseKarrierePrivacy noticeLegal statementCookie policy