Historier

Alice Keller bryder glasloftet

Den ukonventionelle, men geniale Alice gør sig bemærket og bliver den første kvinde, der bliver topchef hos Roche

Selvom nogle medarbejdere syntes, at Emil C. Barell (CEO for Roche fra 1920 til 1953) var en vanskelig, kommanderende og endda autoritær leder, havde han et talent for at få ukonventionelle men geniale mennesker ind i virksomheden. Han var også en tidlig forkæmper for, at kvinder skulle gøre karriere, og støttede dem i at følge karriereveje, der normalt var forbeholdt mænd.

I 1926 sendte Emil en af disse kvinder, dr. Alice Keller – som havde en doktorgrad i økonomi – til Japan. Efter en 35 dage lang rejse fra Schweiz ankom hun til Tokyo, hvor hun først tog sig af produktlanceringer og korrespondance med Basel.

I 1929 var den ekstremt kompetente og talentfulde Alice blevet den første kvinde, der fik titlen topchef hos Roche, hvilket var en sensationel udvikling for 1920'erne. Alice nød at bo i Tokyo, og udtalte "Jeg kunne lide Japan fra begyndelsen. Folk var venlige, og jeg syntes, landet var smukt." Da Anden Verdenskrig nærmede sig, vendte hun dog tilbage til Basel og blev hos Roche, indtil hun gik på pension 14 år senere.

M-DK-00001009

Flere historier

Se alle historier

Denne hjemmeside er målrettet danske sundhedsprofessionelle, medier og offentligheden. Kontakt Roche Pharmaceuticals A/S for yderligere information.

KontaktRoche worldwidelinkedinfacebookInstagramtwitterOm RocheDet mener viPharma løsningerPresseKarrierePrivacy noticeLegal statementCookie policy